Peste 400 de cărţi, publicate de deţinuţi în ultimii trei ani

Publicat: 05 Ianuarie 2016

penitenciar2014bAproape 200 de deţinuţi au publicat peste 400 de cărţi, în ultimii trei ani. Cea mai mare inspiraţie au avut-o Dan Voiculescu şi Dinel Staicu; ei deţin recordul cu cate 10 lucrari "stiintifice" publicate de cand se afla în detenţie. Şi fondatorul OTV, Dan Diaconescu, a scris

5 carţi, În 3 dintre acestea folosind cuvantul "ştiinţific" încă din titlu. Miza: pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă în puşcarie, deţinutului i se reduce cu 30 de zile pedeapasa, potrivit legii.
La solicitarea HotNews.ro, Ministerul Justitiei a trimis lista integrală a titlurilor scrise de puscariaşi, din ianuarie 2013 şi până în decembrie 2015.
Vă reamintim că pe lista celor care au scris în pușcărie este și Cornel Penescu, fostul finanțator al clubului de fotbal FC Argeș, acum în libertate.
Penescu a scris cinci lucrări: „Managementul mass-media. Ședința de redacție în presa locala", „Jurnalismul de investigație și particularitățile sale în presa locală", „Presa online din Argeș – pași timizi spre o presă moderna" (mai ales pe asta sunt tare curios să o citesc!), „Comunicarea în spațiul public. Relația dintre jurnaliști și specialiști în relațiile publice" și „Dinamica genurilor presei în jurnalismul românesc actual".
Şi fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu a scris o carte: "Evoluția economică a județului Argeș după 1989".
Vezi mai jos lista titlurilor:
http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2016-01-4-20704670-0-lista-titlurilor-publicate-puscarii.pdf

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar