PF Daniel îşi cere IERTARE. Mesajul PATRIARHULUI pentru TINERI

Publicat: 05 Noiembrie 2015

pfdanielPatriarhia a emis joi un comunicat, ca răspuns la controversele din ultimele zile.

"Dragi tineri,
În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor şi pentru cei

răniți care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de prețuire, de pace şi binecuvântare.
Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Înțelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultați şi încurajați în aspirațiile lor. Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate.
Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale şi social-filantropice. Acum, însă, dorim să exprimăm mai multă afecțiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor.
Biserica este acum alături de tineri, înțelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societății româneşti, şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate.", mai arată patriarhul Daniel, în cuvantul părintesc şi prietenesc pentru tineri.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar