Poliţia a deschis o anchetă în cazul celor 11 copii internaţi la București

Publicat: 12 Februarie 2016

bebelusi1Poliţiştii au ridicat vineri de la Spitalul "Marie Curie" documente care-i vizează pe cei 11 copii transferaţi din Argeş, dar şi foaia de observaţie a bebeluşului decedat.
Patru poliţişti au ajuns vineri dimineaţa la Spitalul

"Marie Curie", de unde au ridicat foile de observaţii aele celor unsprezece copii transferaţi de la unităţile spitaliceşti din judeţul Argeş. De asemenea, poliţiştii au vorbit cu părinţii copiilor, dar şi cu medicii care îi îngrijesc, a declarat pentru Mediafax dr. Dan Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie".
Anchetatorii au solicitat spitalului şi documentele privind copilul de 11 luni, care a decedat în 4 februarie în urma unei infecţii grave cu bacteria E.coli.
Între timp, numărul copiilor transferaţi din Argeş a crescut la 16. Încă un bebeluş cu infecţia rotavirus a fost adus în ultimele 24 de ore la Spitalul Matei Balş.
"În prezent, se derulează o ancheta epidemiologică în cadrul căreia echipe formate din specialişti ai DSP recoltează probe de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureşti, din alimente şi apa din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei" se spune într-un comunicat al Direcţiei de Sănate Publică Argeş.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar