Primarii s-au răsculat

Publicat: 30 Ianuarie 2015

prefect-primariFără Florin Tecău la ședința Colegiului Prefectural, primarii s-au răsculat împotriva contractelor cu ARA Software, firma de IT care este parteneră cu CJ Argeș. Societatea îi obligă să semneze contractele până cel târziu 31

ianuarie, altfel, începând cu data de 1 februarie, se întrerupe orice colaborare cu primăriile în cauz, primăriile urmând să rămână fără programele de IT care sunt indispensabile pentru funcționare.

Problema primarilor este că respectivele contracte nu sunt deloc mici, ba din contră. În medie, după cum au afirmat, ar fi vorba de 70.000 de lei. Până anul trecut, aceste sume erau date de CJ Argeș, ceea ce nu se mai întâmplă și de anul acesta. Și, ca treaba să se îngroașă pentru ARA, pe piață a apărut și concurența, o firmă din Sibiu venind cu oferte care nu depășesc valoarea de 15.00 de lei.
Primarul din Micești, Dumitru Voicu, liderul grupului de nemulțumiți, a venit cu două propuneri pentru colegii săi: pe de o parte ca serviciile de IT să fie scoase la licitație sau, pe de alta, fiecare primărie să își găsească o societate de profil cu care să își încheie un contract. La rândul său, primarul din Corbi, Virgil Baciu, a acuzat faptul că firma este una de tip mafiot, acuzând că nu are posibilitatea de a negocia contractele și că, pe deasupra, licențele nu au trecut în posesia primăriilor, rămânănd tot la ARA.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar