Primul seminar de orientare profesionala dedicat tinerilor din Arges a fost organizat de Mircea Draghici

Publicat: 03 Noiembrie 2013

images


Deputatul PSD Mircea Draghici, Chestor al Camerei Deputatilor, a organizat saptamana acesta  primul seminar de orientare profesionala dedicat tinerilor din judetul Arges!  Activitatea la care au luat parte tineri din clasa a XII – a de la Grupul Scolar Constantin Dobrescu – Arges continua seria evenimentelor dedicate elevilor argeseni si desfasurate la initiativa deputatului social – democrat Mircea Draghici.

Prin intermediul acestui seminar, elevii din clasele a XII- a au aflat informatii utile legate de modul in care isi pot fixa obiective profesionale realiste, cum sa isi construiasca un Curriculum Vitae pentru a-si maximiza sansele de a fi chemati la interviuri, precum si cum sa se prezinte la acestea pentru a ocupa slujba visata.

,,Acest seminar de orientare profesionala a fost organizat la cererea elevilor din clasele terminale din judetul Arges. Atat la vizitele tinerilor din Parlament cat si in cadrul intalnirilor pe care le am cu acestia in colegiu, o problema pe care o dezbatem de fiecare data este legata de alegerea unei cariere. De cele mai multe ori, tinerii sunt nehotarati cu privire la parcursul profesional pe care doresc sa-l urmeze. Aceasta incertitudine legata de viitoarea profesie are la baza o lipsa de informatii privind oportunitatile de formare profesionala existente precum si dinamica pietei muncii”, a declarat deputatul social-democrat.

Mircea Draghici sustine ca prin intermediul cursului de orientare profesionala, sustinut de doi traineri specializati din Bucuresti, elevii au avut ocazia de a-si insusi cunostinte referitoare la alegerea unei cariere care sa li se potriveasca, cum sa se auto-evalueze pentru a-si descoperi propriile atuu-uri care le pot creste potentialul pe piata muncii.

,,Acest curs nu a fost o simpla prelegere, ci a fost un seminar interactiv in care participantii au invatat lucruri noi, simuland situatii reale de care se vor lovi in cariera. Mai mult, la sfarsitul evenimentului toti elevii au primit diplome de participare care sa le ateste cunostintele dobandite”, a precizat Chestorul Camerei Deputatilor.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar