PROGNOZA METEO. Când scăpăm de caniculă

Publicat: 07 August 2016

canciula-apaAstăzi, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în sudul şi sud-estul ţării, unde disconfortul termic va fi foarte accentuat. Maximele vor porni de la 29 de grade pe litoral şi vor ajunge la 36 de grade în

Lunca Dunării.

Pe arii restrânse din a doua parte a zilei, la munte şi în sud-vest, vor apărea averse cu descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar vântul se va intensifica în vest.
Caniculă va fi şi în Capitală, unde temperatura maximă va ajunge la 35 de grade Celsius. Vântul nu va reuşi să răcorească prea mult atmosfera, iar norii aproape că vor lipsi. Presiunea atmosferică rămâne constantă la valori uşor mai scăzute faţă de cele confortabile
Ultima zi a weekend-ului va aduce tot vreme caniculară în sudul şi estul ţării. Acolo maximele vor ajunge la 36..37 de grade, iar atmosfera va fi sufocantă.
Luni, temperaturile scad sub pragul de caniculă şi în regiunile sudice şi sud-estice, iar la nivelul întregii ţări se vor atinge valori termice în jurul mediilor multianuale specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în depresiuni si 33 de grade în Lunca Dunării.
Cerul va fi variabil, dar temporar vor fi şi înnorări accentuate, averse si descărcări electrice, local la munte, în sud-vest, centru si doar izolat în restul teritoriului. Punctiform se vor acumula cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în regiunile sud-estice, iar de scurtă durată şi în celelalte regiuni, asociat averselor.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar