Programul ”Rabla”.

Publicat: 03 Martie 2014

5. 400x232

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a cerut oficial Ministerului Mediului să susţină şi pentru anul 2014 programul Rabla cel puţin la nivelul anului trecut, demersul fiind făcut în urma unei discuţii cu reprezentanţii uzinei Dacia Renault de la Mioveni.

Prefectul de Argeş, Cristian Soare, a anunţat că a trimis Ministerului Mediului o solicitare prin care cere susţinerea programului Rabla şi pentru anul 2014, cel puţin la nivelul anului 2013.

El a precizat că autorităţile din Argeş şi-au asumat această iniţiativă în urma unei discuţii avute cu reprezentanţii uzinei Dacia Renault de la Mioveni, discuţie în cadrul căreia directorul Dacia, Nicolas Maure, a solicitat autorităţilor publice din Argeş să se implice astfel încât programul Rabla să înceapă de pâna la sfârşitul lunii martie.

În total, anul trecut au fost achiziţionate 13.385 de autoturisme noi, cu reducerea de 6.500 de lei oferită prin tichetul Rabla, la casarea unui autovehicul uzat, potrivit informaţiilor furnizate MEDIAFAX de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), care a gestionat programul Rabla.

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) susţinea, în decembrie, că utilitatea programului Rabla este din ce în ce mai limitată şi propunea sistarea acestuia în 2015, apreciind însă că ulterior ar fi necesare alte măsuri de susţinere a vânzărilor de maşini noi şi a tehnologiilor performante.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar