Protest al actorilor de la Teatrul Al. Davila

Publicat: 16 Martie 2015

actori-teatruUn grup de actori ai Teatrului „Al. Davila" din Piteşti au protestat împotriva unei inițiative a Consiliului Județean Argeș de înfiinţare a unei secţii de folclor cu Ansamblul „Dorul" care aparţine în prezent de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi

Promovarea Culturii Tradiţionale.
Actorii, conduși de actorul și regizorul Luminița Borta, au protestat în centrul Piteștiului, de la Teatru până la CJ Argeș, afișând mesajul Cine are nevoie de Teatru?
La CJ Argeș, ei s-au întâlnit cu vicepreședintele Constantin Polexe, căruia i-au înmânat un memoriu în care solicitau anularea inițiativei de înființare a noi secții de dansuri populare – folclor, eliminarea din structura actuală a Teatrului Alexandru Davila a secțiilor parazitare, implementate arbitrar (cor și fanfară) și revenirea la forma profesionistă consacrată prin tradiție, adoptată de părinții fondatori ai Teatrului, pentru comunitatea județului Argeș. În subordinea Consiliului Județean Argeș, există alte instituții culturale potrivite pentru absorbția unor asemenea secții. Ei au cerut refacerea Regulamentului de Organizare și Funcționare și a Regulamentului de Ordine Interioară astfel încât să fie specificate concret atribuțiunile Managerului – pe linie administrativă, ale Directorului Artistic – pe linie artistică, precum și al întregului personal angajat, adaptate și actualizate necesităților Teatrului. Actorii au primit asigurări de la vicepreședintele CJ Argeș Constantin Polexe că inițiativa nu va fi pusă în practică.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar