Protocol intre CJ Arges si Ordinul Asistentilor pentru pregătirea asistenților medicali

Publicat: 17 Aprilie 2014

spiyal-judIn Arges avem un deficit de 500 de asistenti medicali, insa atat Consiliul Judetean, cat si Ordinul Asistentilor prin protocolul incheiat miercuri, solutii viabile atat de continuare a formarii, cat si de sustinere a asistentilor medicali pentru a ramane in judet.

Presedintele interimar al CJ Arges, Florin Tecau, sustine ca

pe viitor vrea sa dezvolte aceasta colaborare in idea ca cetatenii sa beneficieze de servicii medicale cat mai performante. In consens cu Tecau, Estera Ambrus presedinteel filialei arges a Ordinului Asistentilor isi doreste ca astfel de protocoale sa se incheie si in alte judete pentru a sustine astfel servicii de sanatate mult mai bune.
”Toate punctele de pe ordinea de zi a sedintei extraordinare sunt urgente. Doua dintre punctele de pe ordinea de zi vizeaza proiecte pe finantarea europeană. Primul  se refera la promovarea centrului Bratianu in valoare de 15 mii de euro, bani nerambursabili. Al doilea proiect pe fonduri europene este cel al bibliotecii Judetene Dinicu Golescu. Vorbim de un proiect de 80 mii de euro  care se refera la digitalizarea arhivei”, a explicat Flroin Tecau. In ceea ce priveste santataea din judetul nostrum, presedintele interimar al CJ Arges sustine calificarea resursei umane din domeniul sanatatii si in acest sens azi in sedinta extraordinara de CJ este pe ordinea de zi spre aprobare protocolul de colaborare cu Ordinul Asistentilor Arges. ”Acest prim pas pe care il facem se concretizeaza in acest protocol de colabore pe care doresc sa-l devzvoltam pe viitor. In acest protocol se concretizeaza actiuni de promovarea si calificarea a resursei umane din sanatate. Ne gandim sa facem un protocol si cu ordinul medicilor, pentru ca resursa umana din sanatate sunt specialistii numarul unul pe care-i avem”, a adaugat Tecau.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar