Recomandările autorităţilor pentru şoferi: "NU PLECAŢI la drum înainte de a verifica starea drumurilor"

Publicat: 28 Decembrie 2014

zapada-masina-oameniMeteorologii au emis, vineri dimineaţă, cod galben de viscol şi ninsoare, anunţ care a băgat sperieţii în autorităţi.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române

recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă cu anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil şi sistem de climatizare-dezaburire funcţional.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să pastreze în mers o distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

De asemenea, date fiind conditiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vânt, viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, paturi, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcator la priza auto.
Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, şoferilor li se recomandă să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar