Reprezentanţii industriei auto din România, consultaţi în legătură cu derularea programului Rabla

Publicat: 09 Martie 2015

RablaqwLuni, 9 martie 2015, la Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor are loc o dezbatere publică ce are ca temă Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (RABLA) ediția 2015.

Din judeţul Argeş participă reprezentanţi Dacia-Renault,deputatul Simona Bucura Oprescu şi

primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu
Programul Rabla 2015 debutează cu mai multe modificări faţă de ediţia de anul trecut: autorităţile vor emite 25.000 de tichete în acest an, dintre care 20.000 pentru persoane fizice, în vreme ce eco-bonusul creşte de la 500 de lei la 1.500 de lei
Valoarea tichetului va fi tot de 6.500 de lei, în timp ce valoarea eco-bonusului acordat pentru achiziţia unei maşini ecologice va creşte de la 500 la 1.500 de lei, au precizat autorităţile. În total, statul acordă în acest an 200 de milioane de lei pentru program, cu 33% mai mult decât în 2014.
Dacă tichetul primit după casare este transmisibil, eco-bonusul nu se acordă dacă maşina nouă nu este cumpărată de aceeaşi persoană care duce rabla la fier vechi.
Tichetele sunt tot electronice, iar că proprietarul maşinii casate poate opta pentru cedarea acestuia unei alte persoane, însă persoana respectivă nu va putea beneficia de eco-bonusuri, chiar dacă maşina pe care pe care o cumpără respectă condiţiile de primire a bonusului.
Eco-bonusul se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km. De asemenea, beneficiază de el cei care cumpără un autovehicul nou cu propulsie hibridă sau unul Euro 6. Atenţie, însă, în cazul achiziţionării unui autoturism Euro 6 înmatricularea, vânzarea şi introducerea în circulaţie a acestuia trebuie să aibă loc până la 31 august 2015. Se pot cumula maxim două eco-bonusuri.
Proiectul se află postat pe site-urile instituţiilor, la adresele www.mmediu.ro şi www.afm.ro.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar