Reprezentanţii Poliţiei Argeş atenţionează!!!

Publicat: 28 Ianuarie 2014

2. 400x249

Reprezentanţii Poliţiei Argeş îi atenţionează pe cei aproximativ 160.000 de şoferi din judeţ că utilizarea anvelopelor de iarnă e obligatorie, atunci cînd se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă este obligatorie din momentul în care începe să ningă, indiferent de perioada anului, cît timp este carosabilul acoperit de zăpadă. Cei care nu ştiu asta riscă amenzi ustu­ră­toa­re.

Controale în judeţ

Echiparea corespunzătoare a maşinilor pentru sezonul rece costă mai puţin ca amenzile pe care le-ar plăti dacă ar fi prinşi pe picior greşit. Pentru lipsa cauciucurilor de iarnă şoferii riscă între 9 şi 20 de puncte de amendă. În plus, li se ridică certificatul de înmatriculare. Conducătorii reintră în posesia acestuia mergând la RAR, dar numai după ce echipează maşina corespunzător. Pentru a verifica legalitatea din acest punct de vedere, dar şi pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii cît mai bune, în ciuda intemperiilor vremii, poliţiştii s-au aflat şi în acest week­end la datorie. „Duminică, poliţiştii argeşeni au continuat activităţile specifice în contextul avertizărilor meteorologice (prevenirea evenimentelor rutiere negative, fluidizarea traficului, acordarea spijinului necesar autorităţilor şi persoanelor aflate în dificultate). 48 de poliţişti rutieri, alături de numeroşi poliţişti aparţinând structurilor de ordine şi siguranţă publică, au acţionat pe toate drumurile naţionale, dar şi pe alte segmente de drumuri judeţene sau comunale, unde au asigurat fluidizarea traficului, precum şi respectarea restricţiilor de circulaţie“, se arată într-un comunicat emis de IPJ Ar­geş.

Acţiunile poliţiştilor nu s-au lăsat fără amenzi. „Au fost aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.050 de lei. Poliţiştii rutieri au reţinut un permis în vederea suspendării dreptului de a conduce şi au retras 3 certificate de înmatriculare pentru lipsa anvelopelor de iarnă“, a precizat Adriana Bălănescu, purtător de cuvînt IPJ Argeş. Oamenii legii reamintesc şoferilor că folosirea anvelopelor de iarnă pentru vehicule este obligatorie atunci cînd se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, folosirea dispozitivelor antiderapante pentru autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone este impusă.

„Recomandăm, în continuare, pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere, ca deplasările pe arterele rutiere să se facă cu atenţie, respectând toa­âte normele de circulaţie pe drumurile pu­blice şi indicaţiile poliţiştilor“, îi sfătuieşte purtătorul de cuvînt al IPJ pe şoferi.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar