Restaurantele, barurile şi cluburile vor publica pe meniu anunţul privind bonurile fiscale, de la 1 martie

Publicat: 17 Februarie 2015

1 5Restaurantele, barurile şi cluburile vor afișa pe meniu anunţul tip formulat de Ministerul Finanţelor despre obligaţia de a primi bon fiscal sau îl vor pune la dispoziţia clienţilor la fiecare masă, astfel încât clienții să-l poată citi permanent, informează Mediafax.

Obligația afișării anunțului va intra în vigoare pe 1 martie. Ceilalți operatori

economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale vor afișa anunțul tot la loc vizibil, dar pe locul de amplasare a casei de marcat.
Anunțul pe care îl veți găsi de la 1 martie pe mese în restaurante, baruri și cluburi va purta sigla Ministerului Finanțelor și va avea următorul conținut: „Dacă nu primiţi bon fiscal, aveţi obligaţia să-l solicitaţi. În cazul unui refuz aveţi dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia. Solicitaţi şi păstraţi bonurile fiscale pentru a putea participa la extragerile lunare şi ocazionale ale loteriei bonurilor fiscale. Este interzisă înmânarea către client a altui document, care atestă plata contravalorii bunurilor sau serviciilor prestate, decât bonul fiscal. Pentru a semnala nerespectarea obligaţiilor legale ale operatorilor economici puteţi apela gratuit, non-stop, serviciul TelVerde al Ministerului Finanţelor Publice 0800.800.085″.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar