Restructurări la CFR!

Publicat: 26 Noiembrie 2013

CFR 400x300Căile Ferate Române vor fi obligate să renunţe la mii de angajaţi, începînd chiar de anul viitor. În noul proiect de buget pentru 2014, nu mai sînt prevăzuţi bani pentru 2.500 de persoane.
CFR Marfă va renunţa la 2.500 de angajaţi, anul viitor, şi compania estimează că, în cadrul societăţii, vor mai rămîne 6.376 de salariaţi, potrivit proiectului de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2014. Proiectul prevede şi cheltuieli cu plăţi compensa­torii aferente disponibilizărilor de 16,8 milioane lei, data limită pentru primirea de propuneri sau observaţii fiind stabilită la 1 decembrie. Guvernul a decis ca CFR Marfă să fie restructurată agresiv, prin reducerea costurilor de personal, vînzarea vagoanelor învechite ca fier vechi şi oprirea de livrări către clienţii care au acumulat datorii faţă de companie.
Pentru CFR Marfă a fost stabilită o nouă ţintă trimestrială de arierate, care să ajungă la zero datorii, excluzînd dobînzile şi penalităţile pentru arieratele existente, se arată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană, în noiembrie.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar