S-a inaugurat Biroul de Paşapoarte

Publicat: 06 Decembrie 2013

1452197 564330400317984 1214210813 n 400x266 Una dintre sălile Noului Centru Cultural Educativ va fi rezervată unui birou mobil de paşapoarte, destinat locuitorilor oraşului Mioveni, dar şi celor din localităţile limitrofe.
Destinaţia acestui birou a fost explicată de comisarul-şef Eduard Uscatu, prezent la inaugurarea Centrului: „Primăria Mioveni ne-a pus la dispoziţie un spaţiu pentru un ghişeu mobil. Aici vor fi preluate cererile pentru paşapoarte electronice. Cererile vor fi rezolvate în două săptămîni, deoarece noile documente vor fi prelucrate şi făcute la Bucureşti. Pentru început, vom funcţiona aici din două în două săptămîni, însă, dacă va fi cazul, vom veni săpătmînal sau chiar de mai multe ori pe săptămînă.

Între Prefectură şi Primărie este semnat un protocol pentru funcţionarea acestui birou. Ne vom deplasa cu forţele proprii şi cu echipamentul nostru aici“. Prima cerere pentru obţinerea unui paşaport electronic a fost făcută chiar de primarul Mioveniului, Ion Georgescu. Acesta a explicat şi utilitatea biroului: „Era un disconfort pentru locuitorii Mioveniului să meargă la Piteşti să obţină paşaportul, să stea pe drumuri. Acum, cetăţenii au posibilitatea să vină să-şi facă acest act aici, astfel devenind şi noi un oraş care are serviciu de paşapoarte. Ideea este a mea, i-am spus-o Simonei Bucura, care apoi a vorbit cu prefectul. Principal este că am realizat acest birou“. Costul unui paşaport cu valabilitate 5 ani este de 302 lei, în timp ce al unui cu vala­bilitatea 3 ani este de 246 lei, taxele trebuind plătite la CEC şi la Trezorerie.                 

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar