Sănătatea la bloc: Parcările, la cel puţin 5 metri distanţă de ferestre, reparaţiile auto interzise. Platforma de gunoi, la minimum 10 metri!

Publicat: 20 Mai 2014

images 1 400x266Parcările blocurilor trebuie amenajate la o distanţă de cel puţin cinci metri faţă de ferestrele imobilului, iar activităţile de reparaţii şi întreţinere auto sunt interzise în parcare. Aşa prevede un ordin emis de Ministerul Sănătăţii în timpul mandatului lui Eugen Nicolăescu, citat de Mediafax. Conform aceloraşi norme, la parterul blocurilor pot fi deschise magazine, unităţi de prestări servicii, cabinete medicale umane fără paturi şi cabinete veterinare, cu condiţia de a nu crea disconfort şi riscuri pentru sănătatea locatarilor.


Ordinul pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei emis de Ministerul Sănătăţii mai spune că platformele pentru gunoi menajer trebuie amplasate la cel puţin zece metri de ferestrele locuinţelor. Ele trebuie împrejmuite, impermeabilizate, dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului, prevăzute cu sistem de spălare şi sifon de scurgere racordat la canalizare. În plus, trebuie întreţinute în permanentă stare de curăţenie.
Ordinul mai precizează că la parterul blocurilor nu pot funcţiona mici ateliere, iar birourile de firme pot fi deschise şi la etajele superioare dacă se obţine acceptul vecinilor.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar