Se lansează EcoAtitudine, ediția 2014!

Publicat: 25 Martie 2014

eco-atitudine-2014 572x800

EcoAtitudine revine în forță. Anul acesta, campania de educație ecologică, desfășurată în școlile din România, își așteaptă micii ecologiști cu provocări dintre cele mai interesante.
EcoAtitudine ediția 2014 va debuta cu Ora de Ecologie, eveniment care va avea loc miercuri, 26 martie 2014, la Centrul Cultural Educativ din Mioveni, Sala Mare, cu începere de la ora 11.00.
Campania EcoAtitudine este realizată sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului și a  Gărzii Naţionale de Mediu.


Campania „ECOATITUDINE” – EDIŢIA 2014 – ETAPA I-a se va desfăşura în perioada 24 martie – 9 iunie 2014.
„EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” se desfășoară în două etape anuale și vizează conștientizarea elevilor de gimnaziu din Alexandria, Ploiești, Buzău, Focșani, București și județele Argeș și Ilfov asupra importanței colectării selective a deșeurilor, un domeniu în care România atrage semnale din ce în ce mai negative din partea comunităților europene.
Scopul proiectului este acela de a sădi în spiritul fiecărui elev necesitatea apărării mediului înconjurător împotriva poluării, dar mai ales acela de a forma atitudini responsabile şi preocupate de un mediu sănătos;
Obiectivul general îl reprezintă schimbarea mentalității tinerei generații în ceea ce privește responsabilizarea față de un mediu sănătos. Aplicarea practică a cunoștințelor teoretice căpătate în cadrul orelor de ecologie, reprezintă un alt obiectiv major, acesta realizându-se prin colectarea selectivă a deşeurilor la nivelul unităţilor de învăţământ participante în campanie.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar