Sechestru pe averea unui cunoscut om de afaceri

Publicat: 02 Februarie 2016

inspectoratul-de-politie-arges-pitestiPolițiștii au pus sechestru pe bunurile afaceristului George Dumitrescu, zis şi Hoţu. 
S-a institut sechestru asigurător mai multe bunuri, în valoare de aproape 10.200.000 de lei, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani

şi executare de activităţi miniere, fără licenţă sau permis de exploatare. Două persoane au fost reținute, urmând ca astăzi să fie prezentate Parchetului Argeș cu propunere de arestare preventivă.
Au făcut 22 de percheziții domiciliare în județele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, și Vâlcea pentru probarea activităţii infracţionale a 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice în domeniul exploatărilor miniere.
Din cercetări a reieşit faptul că în perioada 2007 – 2011 cei în cauză ar fi creat circuite economice fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri, urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.

 

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar