Sechestru pe bunurile lui Băsescu!

Publicat: 06 Martie 2015

basescu-traianIoana Băsescu fiica cea mare a fostului președinte al României Traian Băsescu are terenul de la Nana pus sub sechestru, în aceeaşi situaţie aflându-se peste 100 de săteni.
Decizia a fost luată în dosarul în care procurorii cercetează modul în care s-au făcut retrocedările de terenuri din comuna din

Călăraşi, conform România TV.
În vara anului trecut, procurorii au început ancheta penală împotriva mai multor persoane suspectate că nu şi-au îndeplinit sau şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu în ceea ce priveşte împroprietăririle cu pământ din comuna Nana. Până acum, sunt 12 persoane urmărite penal în această cauză, procurorii susţinând că aceştia se fac vinovaţi de constituire de grup infracţional, spălare de bani, abuz în serviciu şi fals şi uz de fals.
Deşi nu sunt suspectaţi de comiterea unor fapte penale, o parte din săteni s-au trezit cu terenurile puse sub sechestru de către procurorii care vor ca situaţia juridică a terenurilor să nu se complice şi mai mult în urma unor acte de vânzare-cumpărare. Printre aceştia se află şi Ioana Băsescu, ea urmând să fie audiată ca martor în dosarul celor 12 persoane.
Fiica fostului preşedinte al României a contestat în instanţă decizia de punere sub sechestru, însă a pierdut. Sechestrul face ca vânzarea terenului să fie imposibilă pe perioada cât bunul respectiv este indisponibilizat. Pe de altă parte, Ioana Băsescu neagă că ar intenţiona să vândă terenul de la Nana, chiar dacă ofertele primite au variat între 5.400 şi 6.000 de euro pe hectar, sume ce i-ar fi adus un profit consistent.
Sursa:Hot News

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar