Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, în vizită la Mioveni

Publicat: 28 Iulie 2016

73cÎn cursul zilei de 28 iulie 2016, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Marcel Boloș, a avut o întâlnire cu administrația locală și județeană, efectuând vizite în teren pentru a-i se  prezenta starea

Bulevardului Dacia din Mioveni, sector de drum care face parte din DN 73D și care aparține Companiei Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

"Având în vedere starea fizică de relativă degradare a sectorului de drum naţional DN 73D, cuprins între localităţile Ciumeşti (km 0+000) şi Valea Stânii (km 9+670), precum şi faptul că administratorul acestui sector de drum naţional, respectiv C.N.A.D.N.R - S.A., nu are posibilitatea în acest moment de a investi în lucrări de reabilitare pe acest sector de drum naţional, am propus transmiterea acestuia în domeniul public al judeţului Argeş şi în administrarea Consiliului Judeţean Argeş, precum şi declasarea acestuia din categoria drumurilor de interes naţional şi încadrarea în categoria drumurilor de interes judeţean. Această porțiune de drum de aproximativ 10 km (Bulevardul Dacia) străbate orașul Mioveni, fiind cea mai importantă arteră rutieră, dar și cea mai degradată din întreg orașul.
Din cauza modificării legislației, secretarul de Stat și reprezentanții C.N.A.D.N.R. prezenți la Mioveni au promis că vor purta discuții în acest sens cu reprezentanții Ministrului Finanțelor, Justiției și Transporturilor, pentru ca la finalul lunii august să prezinte varianta aleasă dintre cele trei soluții propuse astăzi. În plus, s-a luat în calcul reabilitarea podului de peste Râul Doamnei, de la intrarea în cartierul Colibași și mutarea sensului giratoriu de pe DN 73, la intrarea în Mioveni, ambele cu finanțare de la bugetul de stat."

 a scris primarul Ion Georgescu pe pagina sa de facebook.

 

 

 

 

 

73b73a

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar