SFATURI pentru iubitorii de DRUMEŢII pe munte

Publicat: 27 Octombrie 2015

salvamont-agÎn ultima perioadă, pe fondul vremii bune, cu toate că sezonul turistic de vârf a trecut, Serviciul Public de Salvamont Argeş s-a confruntat cu o creştere a numărului şi dificultăţii intervenţiilor la accidente turistice şi rătăciri. În acest sens, salvamontiştii le dau câteva sfaturi utile turiştilor. Astfel, înainte de a

pleca în excursie, este obligatorie informarea cu privire la itinerariu, grad de dificultate, starea vremii etc; este nevoie de echipament adecvat (de iarnă în momentul de faţă); turiştii trebuie să aibă în rucsac şi o lanternă în stare de funcţionare, hartă a zonei de străbătut, trusă sanitară, precum şi câteva alimente energizante, în special dulciuri; de asemenea, trebuie să estimeze corect timpul necesar parcurgerii unui traseu.

În cazul rătăcirilor, este absolut necesar ca turiştii să asculte cu atenţie sfaturile salvamontiştilor; aceştia pot fi ori direcţionaţi pe calea cea bună, în urma relatărilor privitoare la punctele de reper observate pe traseu, ori li se poate cere să rămână pe loc, în aşteptarea echipei de recuperare.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar