SIMULARE DE ACCIDENT AVIATIC ÎN ARGEŞ!!

Publicat: 05 Februarie 2014

4. 400x249 

Prefectul Cristian Soare a anunţat ieri care sunt principalele vulnerabilităţi ale judeţului Argeş din punct de vedere al riscurilor de producere a unui accident aviatic în zona montană.

“Avem cea mai întinsă şi mai înaltă zonă montană din ţară. Una dintre principalele vulnerabilităţi este că nu există acoperire GSM în toate zonele montane. Avem semnal parţial în masivele Leaota şi Piatra Craiului, dar în Făgăraş şi Iezer-Păupuşa sunt zone întinse neacoperite. De aceea le-am cerut tuturor operatorilor de telefonie mobilă să găsească soluţii pentru a mai monta relee.

O altă vulnerabilitate este aceea că traseele rutelor de transport aerian din ţară şi străinătate trec, în marea lor majoritate, prin spaţiul aerian al judeţului nostru. Există, deci, risc de producere a unui accident. De aceea vom face o simulare în această lună în munţi, pentru a vedea cum se intervine în cazul unui accident aviatic.

Împreună cu Consiliul Judeţean Argeş, vom monta un releu radio pentru staţii de emisie-recepţie, iar pentru fiecare zonă avem planuri clare de intervenţie. Un alt lucru important: comandamentul va fi unic, iar coordonarea îmi va aparţine”, a precizat prefectul Cristian Soare.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar