Sistemul care îi ajută pe parinţi să vadă notele de acasă. Cum funcţionează cataloagele online

Publicat: 02 Noiembrie 2013

923poza2Şcoala romanească nu mai e nici pe departe ce a fost, dar nici parinţii nu mai pot fi pacăliti uşor, cu un carnet în care fiecare elev îşi poate modifica singur notele. Din ce în ce mai multe instituţii de învăţămant au introdus catalogul online. Implementarea unui catalog informatizat este unul dintre proiectele pe care autorităţile se gîndesc să le implementeze. De altfel, inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Florin Gardin, susţine ideea, cu atît mai mult cu cît acest proiect le conferă părinţilor posibi¬litatea de a vedea, printr-un simplu click, notele şi absenţele înregistrate de copiii lor. În acest fel, s-ar reduce şi abandonul şcolar.

Catalogul şcolar informatizat, oglinda muncii elevilor, a fost pus la punct de un profesor de Informatică de la Colegiul Naţional Lucian Blaga, din Sebeş, pentru toate şcolile din oraş. Un alt catalog virtual a fost pus la dispoziţia şcolilor din Alba de profesorul Ioan Vlaşin, de la Şcoala Mihai Eminescu, din Ighiu, în regim de gratuitate, însă, din cîte se pare, n-a mai fost actualizat.

Proiect pe fonduri structurale, catalogul on-line pus la punct de profesorul din Sebeş, în urmă cu trei ani, a ajuns să fie acum funcţional. În aplicaţie figurează toţi elevii şcolii. Profesorii au nevoie de cîteva minute, ca să treacă notele zilnice în catalogul virtual. Absenţele sînt tastate săptămînal de diriginţi, pe materii de studii. Cifrele trecute de fiecare dascăl pot fi văzute ulterior de diriginţi şi părinţi, printr-un simplu click. Pentru aceasta, fiecare are nevoie de un calculator legat la Internet şi de o parolă primită de la şcoală. Părinţii au acces doar la situaţia pentru odraslele lor. Autorităţile se gîndesc să implementeze la nivel naţional „Catalogul electronic“, un sistem care permite supravegherea on-line a notelor şi activităţii elevilor. Inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Florin Gardin, s-a arătat deschis iniţiativei, cu atît mai mult cu cît aceasta vine să diminueze abandonul şcolar. Totodată, Gardin spune că rămîne de văzut cînd se va putea implementa un astfel de proiect şi în şcolile argeşene.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar