Situaţia traficului. Atenţie la polei, lapoviţă şi ploaie îngheţată!

Publicat: 07 Ianuarie 2016

polei-gheatza1Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră,nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor

accidente rutiere.

Întrucât în unele judeţe ninge (Sălaj, Harghita, Alba, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui, inclusiv pe autostrada A1 Sibiu - Deva), trebuie avut în vedere faptul că sub stratul de zăpadă se poate forma gheaţă. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.
În judeţul Iaşi, pe DN24 şi DN28, pe alocuri, vântul spulberă zăpada şi reduce vizibilitatea la aproximativ 100 de metri.
În judeţul Giurgiu, pe DN5 Bucureşti - Giurgiu, ceaţa reduce vizibilitatea la aproximativ 100 de metri.
În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci - Rânca, între kilometrii 18 şi 34, stratul de zăpadă măsoară circa un centimetru. Nige uşor şi se acţionează cu cinci utilaje. Pe DN66 Târgu Jiu - Bumbeşti-Jiu şi pe DN67 Bengeşti - Bălceşti se circulă în condiţii de ceaţă.
Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere, le recomandăm conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:
- în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este umed, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;
- în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
- pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers;
- în zonele în care temperaturile sunt scăzute şi plouă, conducătorii auto trebuie să ţină cont de faptul că ploaia poate îndepărta materialul antiderapant, iar carosabilul poate deveni alunecos. De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar