Social-Democratul Mircea Draghici, a apreciat importanta majora a deciziei Guvernului USL de asumare a responsabilitatii pe legea descentralizarii!

Publicat: 21 Noiembrie 2013

 

5020091129223122draghici4 280x400"Demersul de astazi al Guvernului Ponta reprezinta un moment determinant pentru ca a fost facut primul pas cu adevarat important catre descentralizarea administrativa si financiara care sta la baza unei reforme reale a sistemului administrativ.

Prin aceasta descentralizare, procesul administrativ este mai operativ, persoanele fizice si cele juridice vor obtine mai usor aprobarile si vor fi evitate blocajele si întarzierile. Autoritatile locale vor putea atrage fonduri europene care pana acum nu le erau accesibile, aspect extrem de important în contextul noului exercitiu multianual european 2014-2020.

Mai mult, Mircea Draghici a criticat si faptul ca PDL a boicotat sedinta de plen, dand dovada de lipsa de responsabilitate si de ipocrizie politica. "Pana mai acum cativa ani, PDL vorbea mereu despre descentralizare, despre modernizarea statului. Acum, cand Guvernul USL face ceea ce PDL doar promitea, parlamentarii acestui partid au boicotat sedinta, dand dovada de iresponsabilitate. Nu cred ca este decent fata de romani ca parlamentarii PDL, intrati pe usa din dos în Parlament, la redistribuire, sa sustina ca descentralizarea nu este buna pentru ca alesii locali, alesi direct de catre cetatenii din localitatile si judetele lor, primesc mai multa putere. Cred ca este o dovada de ipocrizie politica prin care îsi jignesc inclusiv proprii alesi locali", a completat Chestorul Camerei Deputatilor, Mircea Draghici.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar