Şoferii vor fi traşi pe dreapta şi chestionaţi privind deplasarea

Publicat: 10 Iunie 2015

politie-controlCompania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA anunţă şoferii că în această vară derulează studiul „Ancheta de circulație origine – destinație". Pentru colectarea datelor, şoferii vor fi opriţi de poliţişti, iar recenzorii îi vor ruga să

răspundă la întrebări privind destinaţia cursei sau călătoriei, scopul, numărul de pasageri sau tipul mărfii transportate.
Acţiunea se desfăşoară pe reţeaua de drumuri naţionale în zilele de 10, 17, 24 iunie și 19 august 2015, în puncte determinate prin metode statistice.
Studiul constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic, în vederea orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare, transmite CNADNR.
Șoferii interogați vor fi opriți doar pentru 2-3 minute, fără să li se înregistreze datele personale sau ale autoturismului. În schimb, vor fi rugați să răspundă la câteva întrebări, de genul: originea plecării în cursă, destinația cursei, ruta, scopul călătoriei, pentru vehicule de transport marfă - felul mărfii, pentru vehicule de pasageri-numărul de pasageri.
Recenzorii vor purta ecusoane și vor avea formulare speciale, iar șoferii nu sunt obligați să răspundă la întrebări.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar