Sorin Buta, – reclamat de ANI pentru conflict de interese. Și-a angajat fiica la biroul parlamentar

Publicat: 14 Octombrie 2015

sorin-butaAgenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foşti sau actuali parlamentari (14 actuali deputaţi, 17 foşti deputaţi şi un senator). Dintre aceştia, în cazul a trei foşti deputaţi şi a

unui senator, Agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, ca urmare a angajării de către aceştia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare. Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de1.062.798 Lei (aprox. 240.000 Euro). Agenţia va depune toate diligenţele necesare în vederea anulării actelor emise, adoptate sau întocmite cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.
Printre cei 32 foşti sau actuali parlamentari se numară şi Sorin Buta, fost primar al municipiului Câmpulung, dar şi fost parlamentar de Arges. Faţă de acesta, ANI a constatat că, în calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 - 2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obtinut venituri salariale în cuantum total de 29.139 lei.
Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiaza – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, se precizează în comunicatul ANI.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar