STAND EDUCAȚIONAL ORGANIZAT DE ASOCIAȚIA ROMÂNO-JAPONEZĂ DE EDUCAȚIE ȘI ȘTIINȚĂ ARGEȘ LA UNIVERSITATEA KINKI DIN OSAKA ŞI LA FACULTATEA DE LIMBI STRĂINE DIN KYOTO, JAPONIA

Publicat: 13 Mai 2014

JAPAN În perioada 5-10 mai 2014, la Universitatea Kinki din Osaka şi la Facultatea de Limbi Străine din Kyoto, Japonia, Asociatia Româno-Japoneză de Educaie si Stiintă ARGES, cu sprijinul Presedintelui Consiliului Judetan Arges, ing. dr. Florin Tecău,

si CNR UNESCO, a organizat Standul de carte pe teme de educatie si stiintă OMUL ŞI UNIVERSUL.

Cu acestă ocazie, a fost prezentat volumul Omul si Societatea, ce cuprinde lucrări științifice ale profesorilor din România cât si din Japonia, pe teme de învătământ. În felul acesta, se poate face o paralelă mult mai amplă a procesului de educatie din cele două tări. Îmbucurător este faptul, că pe lângă profesori de certă valoare din România si Japonia, au publicat si studenti din cele două tări.

Celor prezenti la această manifestare, profesori universitari, oameni de stiintă, studenti, le-a mai fost prezentă si revista bilingvă româno-japoneză SOARELE, ajunsă la cel de al III-lea volum. Această revistă cuprinde, în ordine cronologică, în paralel, evenimente din istoria celor două popoare.

Cu ocazia acestui eveniment, celor care au publicat studii li s-au înmânat diplome si distinctii din partea Asociatiei Româno-Japoneze de Educatie si stiintă, ARJES, a Consiliului Judetean Arges si CNR UNESCO.

Domnul Presedinte al Consiliului Judetean Arges, ing. dr. Florin Tecău, ne-a declarat: Această actiune face parte dintr-un program mai amplu de activităti, pe care l-am stabilit de comun acord cu delegatia de profesori japonezi care ne-au vizitat judetul în luna februarie, 2014, ocazie cu care s-a constituit Asociatia Româno-Japoneză de Educatie si stiintă. Mentionez că aceasta este prima asociatie de acest gen din România, la care Consiliul Judetean Arges este partener. Personal, îmi doresc ca acest proiect să fie o punte de legătură între România si Japonia, bazându-mă si pe faptul că în 2009 a avut loc sărbătorirea a 50 de ani de la restaurarea relatiilor diplomatice dintre cele două ţări. Datorită acestui fapt, consider că este esential să se formeze si să se consolideze o scoală prin care să se formeze astfel de resurse umane pentru a deschide o nouă eră.

Domnul profesor Emil Oprescu, Presedintele Consiliului stiintific al Asociatiei Româno-Japoneze de Educate si Stiintă, a completat: Tot în urma disctiilor care s-au purtat, am stabilit ca în cadrul ARJES să fie publicată o carte în Japonia, cetcuprinde lucrări stiintifice în limba engleză ale profesorilor si oamenilor de stiintă din România si Japonia. Vrem prin aceasta să facem cunoscute rezultate din domeniul educatiei si stiintei în tara Soarelui Răsare, dar şi să atragem doctoranzi să publice în Japonia. Primul volum sperăm să apară în luna septembrie a acestui an.

La realizarea acestui stand educational si-au adus contributia membrii fondatori si membrii de onoare ai Asociatiei Româno-Japoneze de Educatie si stiintă ARGES din România si Japonia: academician Gheorghe Păun, prof. Corina Oprescu, prof. univ. Serban Valeca, istoric George Rotaru, prof. Cristina Tecău, prof. Emil Oprescu, ec. Ion Mânzână, prof. univ. dr. Tomohiro Moriyama, prof. univ. dr. Masashi Koyama, prof. univ. dr. Masafumi Fukumori, translator Oana Moriyama.

 

 

 

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar