STOP NESIMŢIRII ŞI INDIFERENŢEI !

Publicat: 29 Martie 2016

eco1Aruncarea și depozitarea deșeurilor de-a lungul cursurilor de apă sunt interzise, dar cu toate acestea nu puțini sunt cei care

încalcă legea debarasându-se de gunoaie în aceste zone. Din această cauză porțiuni mari ale malurilor râurilor au ajuns sufocate de deșeuri provenite din gospodării sau activitatea unor agenți economici. Astfel, salariații Administrației Bazinale Apă Argeș- Vedea care au ca sarcină lucrări specifice de întreținere și exploatare a construcțiilor și lucrărilor hidrotehnice trebuie să desfășoare periodic și acțiuni de colectare a deșeurilor. Este și cazul malului stâng al Argeșului, amonte de Podul Viilor, unde s-au format depozite ilegale de deșeuri chiar în zona de protecție a digului. Eforturile Administrației Bazinale de Apă Argeș- Vedea de a menține zona curată sunt în zadar, pentru că acestea reapar la scurt timp, mai ales pe timpul nopții.

Astăzi a început o nouă acțiune de ecologizare a zonei amintite, acțiune care se efectuează cu utilaje și două echipe de lucru ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș. Au fost ridicați zeci de metri cubi de deșeuri, constând în resturi menajere, PET-uri, materiale textile, piese auto, moloz. Din cauza volumului mare de muncă acțiunea se va derula pe parcursul mai multor zile.
Reprezentanții Administrației Bazinală de Apă Argeș- Vedea reamintesc faptul că aruncarea și depozitarea deșeurilor pe malurile râurilor sau a lacurilor afectează calitatea apei și pun în pericol siguranța cetățenilor, a locuințelor și a altor obiective în cazul apelor mari.

 

 

eco2

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar