Sursa îmbolnăvirilor copiilor din Argeș nu a fost încă depistată

Publicat: 21 Februarie 2016

bebe-micMinistrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că "veştile sunt bune" în ceea ce îi priveşte pe copiii internaţi cu sindrom hemolitic-uremic, ei fiind

"mai bine decât ieri".

"Întregul personal este foarte concentrat şi atrag atenţia că în continuare trebuie respectate normele de igienă.Am discutat şi cu părinţii copiilor, medicii îşi fac în continuare datoria.De ieri şi până astăzi nu au fost raportate cazuri similare de îmbolnăviri.Sunt în contact cu prim-ministrul şi şi am discutat despre o schimbare a legislaţiei, unde va fi cazul", a spus ministrul Sănătăţii.
Sursa îmbolnăvirilor nu a fost încă depistată, dar Achimaş a spus că imediat ce vor exista concluzii de la Centrul European, acestea vor fi comunicate.
Întrebat de jurnalişti dacă vor fi manageri de spitale demişi, dacă se vor constata nereguli, ministrul a răspuns: "Cu siguranţă".
La spitalul "Marie Curie" sunt internaţi în continuare şapte copii, dintre care unul este internat la Terapie Intensivă. Dintre cei şase aflaţi în secţia de Nefrologie, trei fac dializă.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar