TINERII DIN MIOVENI ȘI-AU PROPUS SĂ FORMEZE VOLUNTARI ÎN VEDEREA CREȘTERII SOLIDARITĂȚII SOCIALE DIN LOCALITĂŢILE LIMITROFE

Publicat: 22 Iulie 2015

team-mioveni-sedintaLa Mioveni, tinerii și-au propus să formeze voluntari în vederea creșterii solidarității sociale, în comunitățile Conțești-Davidești, Țițești, Dărmănești şi Mioveni prin cristalizarea unei rețele de tineri voluntari din aceste comunități.
Sprijiniți de profesoarele Daniella Crețu și

Adriana Hoaghea, au pornit la gândirea unui proiect. Astfel, cu sprijinul financiar și suportul de consultanță din partea Fundației PACT și Vodafone România, luni – 20 iulie 2015, a fost demarat Proiectul «Caravana voluntarilor».
Obiectivele acestui proiectului sunt:
1. Construirea și întărirea unei rețele de 6 grupuri de tineri, care să voluntarieze pentru cele 4 comunități în care locuiesc.
2. Amenajarea a patru spații de lucru pentru grupurile de tineri, câte unul în fiecare comunitate implicată în proiect.
3. Dezvoltarea de abilități crescute de leadership la cei 30 de tineri, beneficiari direcți ai proiectului, câte 5 din fiecare grup.
4. Creșterea gradului de implicare a celor patru comunități în activități sociale, realizate de către tineri.
Î localitățile, Contești, Țițești, Dărmănești, nu există implicare din partea adulților și copiii nu au de unde învăța acest lucru. Copiii au nevoie de modele, de îndrumare, această îndrumare fiind importantă în dezvoltarea lor ca tineri cu implicare responsabilă în comunitate.
La nivelul acestor comunități abandonul școlar este în creștere și calitatea educației foarte scăzută la nivelul familiei. Există multe familii cu grad ridicat de vulnerabilitate, care nu au viziunea unei educații care să aibă drept scop creșterea calității vieții pentru copiii lor. Există familii care nu au plecat niciodată din satul lor și care nu au o viziune de educație pentru copiii lor în acord cu nivelul de creștere socială din Romania și din Europa.
Un grup de 15 voluntari din Mioveni a intrat într-un dialog direct cu tinerii și copiii din cele trei comunități menționate; aceștia își doresc să dezvolte în satele lor grupuri locale de tineri care să se implice în activități de un larg interes pentru ei. Își doresc să meargă în tabere de formare și să se crească altfel decât spiritul comunitar prezent.
Voluntarii din Mioveni au fost în aceste sate și au realizat activități de voluntariat: zile de joaca în mod special. Așa au cunoscut alți tineri dornici să se dezvolte în structuri organizate de tineret.
Reamintim că în Mioveni, există un grup de aproximativ 60 de voluntari (tineri și adulți), care realizează activități de voluntariat pentru comunitate: zile de joacă, spectacole caritabile, ateliere creative, activități de ecologizare, competiții sportive,etc. Aceste activități se desfășoară cu regularitate și au mai mult de 2000 de beneficiari direcți.
De asemenea, aceştia sunt voluntari constituiți în trei grupuri de inițiativă (nume stabilite în funcție de școlile în care activează): TEAM Mioveni, TEAM Iulia Zamfirescu și TEAM George Topârceanu.
Toate aceste grupuri s-au înființat cu aproximativ un an în urma: în TEAM Topârceanu sunt elevi din școala de gimnaziu, de la clasa a VII-a și a VIII-a, 20 de elevi, în TEAM Iulia Zamfirescu sunt 23 de elevi de liceu, în TEAM Mioveni sunt 17 tineri de toate vârstele din comunitate.

 

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar