Toate detaliile despre firma care va reabilita Muzeul Golești

Publicat: 21 Februarie 2015

Intrarea-Muzeului-GolestiArcul de Triumf, ambasada Franței, numeroase clădiri de patrimoniu ale instituțiilor publice, facultăților din capitală și ale băncilor, lucrări la Muzeul Țăranului Român, la Opera Română, acestea sunt doar câteva din obiectivele la care a lucrat

Romconstruct Holding, firma care va executa amenajarea Complexului Muzeal Golești.
Miercuri, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul "Amenajarea Complexului Muzeal Goleşti – reabilitarea, conservarea și punerea în valoare". Firma câştigă­toare a licitaţiei este Romconstruct Holding, iar valoare totală pusă la bătaie este de 10.929.649,88 lei. Perioada de execuţie a contractului este de 9 luni, iar durata acestuia este până la data de 31 decembrie 2015.
Vasile Turcu, Cetățean de Onoare în Stâlpeni
Patronul Romconstruct Holding este nimeni altul decât Vasile Turcu, unul dintre cei mai bogați români. Mulți îl cunosc drept fost acționar, vicepreședinte al clubului de fotbal Dinamo, care a cochetat chiar și cu ideea de a prelua FC Argeș după căderea lui Penescu.
Puțini știu însă că Vasile Turcu are casă la Rădești, comuna Stâlpeni, el fiind și Cetățean de Onoare al comunei în care s-a născut.

Lucrări cu probleme la Câmpulung din cauză lipsei de finanțare
Societatea pe care o conduce a fost implicată în proiectul eşuat de reabilitare a Palatului Culturii "Tudor Muşatescu" din Câmpulung, lucări care nu au fost finalizate nici după un deceniu şi în urma cărora imobilul monument- istoric riscă să dispară, în ciuda faptului că faţada arată foarte bine, fiind singura parte renovată. Pentru 31 miliarde lei vechi. Din păcate pentru câmpulungeni, Oficiul naţional al Monumentelor Istorice ridică din umeri și spune că nu mai are bani pentru continuarea lucrărilor, astfel că întregul edificiu aflat în centrul orașului a intrat într-un avansat și chiar periculos stadiu de degradare.
Vasile Turcu a încercat să obțină și contractul pentru reabilitarea centrului istoric al Câmpulungului, proiectul cunoscut sub numele de Parcul Kretzulescu. Nu a reușit, dar poate că era mai bine...

Proiecte spectaculoase
Romconstruct Holding este unul dintre jucătorii importanți de pe piața din România și, foarte important având în vedere faptul că muzeul Golești necesită lucrări specifice unui monument istoric, are în portofoliu lucrări similare de anvergură.
Pe pagina de internet a companiei putem remarca, printre cele mai importante lucrări similiare, cele de consolidare si modernizare a Muzeului Țăranului Român din Capitală, lucrări de amenajare şi modernizare pentru redeschiderea "Muzeului Teatrului Național" din incinta Teatrului Național "IL Caragiale" București, restaurarea şi modernizarea clădirii "Lapidariul" din incinta Muzeului Național de Istorie a României, renovarea Ambasadei Franței în România, restaurare şi punere în valoare zona istoricã şi culturalã Curtea Domneascã din Piatra Neamţ – prin reabilitarea, dotarea şi punerea în valoare a siturilor şi clãdirilor de patrimoniu: Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artã, Teatrul Tineretului, Turnul Clopotniţã, ruinele beciului şi ruinele zidului de incintã ale Curţii Domneşti şi Muzeul aferent" – Beneficiar Municipiul Piatra Neamţ, reparații capitale ale teatrului Lucian Blaga din Cluj.
În desfășurare sunt lucrări precum reabilitarea şi restaurarea Ansamblului mânãstiresc Comana şi reabilitarea infrastructurii turistice din Giurgiu, restaurare şi consolidare vestigii istorice arheologice descoperite în zona istoricã şi culturalã Curtea Domneascã din Piatra Neamţ prin amenajãri urbanistice, amenajãri ale circulaţiilor pietonale şi carosabile, consolidarea si restaurarea Ansamblului Maria Radna și consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf.

Ce trebuie să reabiliteze la Golești
Obiectivele ce urmează a fi reabilitate în cadrul proiectului de reabilitare a Muzeului Golești sunt: clădirea conacului Goleștilor, muzeul etnografic, zidul de incintă cu 4 turnuri de colț, parcul alăturat incintei și parcul din jurul conacului, precum și amenajarea aleilor din jurul conacului.

Proiectul de reabilitare beneficiaza de aproximativ 11 milioane lei, fonduri europene REGIO, Axa proritara 5, Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, din care valoarea eligibila este de aproape 7,8 milioane lei.

Proiectul finantat in cadrul Regio vizeaza cladirea conacului, care a fost ridicata in 1640, muzeul etnografic, turnul portii, zidul de incinta cu patru turnuri de col, parcul alaturat incintei si cel din jurul conacului, care va beneficia de lucrari de amenajare peisagistica a gradinii, a aleior si a parcarii de langa poarta de acces in complexul turistic."Muzeul Golesti este singurul ansamblu laic fortificat din Tara Romaneasca, iar domeniul gazduiesti si alte cladiri unicat. Cladirea conacului, care pastreaza stilul anterior stilului brancovenesc; in incinta curtii este baia turceasca, singurul edificiu de acest fel din tara care se pastreaza in integralitatea lui; prima scoala sloboda obsteasca a lui Dinicu Golescu si primul spital pentru saraci (bolnia). Tot la Golesti exista, la intrare, foisorul in care este o camera legata de numele lui Tudor Vladimirescu. Acolo si-a trait acesta ultimele 3 zile de libertate", a precizat în 2013, la momentul semnării contractului, directoarea Muzeului Golesti, Filofteia Pally, care a completat ca ultima interventie de renovare a complexului a avut loc intre anii 1942-1944.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar