Tone de carne confiscate!

Publicat: 12 Martie 2014

3 400x224

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au efectuat, în luna februarie, 451 de controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice. Cele mai multe verificări au fost făcute în restaurante, magazine alimentare, hypermarketuri, fonduri de vânătoare, gospodăriile populaţiei, ferme şi la medicii veterinari concesionari.

În cadrul inspecţiilor, au fost descoperite numeroase nereguli, fiind date 14 avertismente, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, şi 26 de a­menzi, în valoare totală de 21.500 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor de depozitare a produselor alimentare; vînzarea de porci fără deţinerea de documente legale; comercializarea produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare; neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor de lucru; nerespectarea condiţiilor de comercializare a cărnii de pasăre; neîntreţinerea în condiţii corespunzătoare a padocurilor şi adăposturilor de animale; ambalarea şi neetichetarea corespunzătoare a produselor alimentare; folosirea în unităţile alimentare a ambalajelor, ustensilelor şi utilajelor în stare insalubră.

Au fost confiscate şi scoase din consumul public următoarele cantităţi şi sortimente de produse alimentare: carne - 3.578 kilograme; preparate carne - 6.154 kilograme; peşte - 2281 kilograme; lapte - 150 l; produse lactate - 5351 kg; ouă - 2.370; alte produse - 2.807 kilograme. Valoarea totală a acestor produse a fost de 280.771 lei. Alimentele care expiraseră au fost incinerate.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar