TRADIŢII ŞI SUPERSTIŢII DE SF. NICOLAE

Publicat: 06 Decembrie 2014

sf-nicolae14Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu se arată la faţă. Este o uşurare, dar şi o mare teamă pentru cei mici. Dacă Moş Crăciun le cere să le spună o poezie sau un cântecel şi îi întreabă direct dacă au fost sau nu cuminţi, pe Moş Nicolae nu trebuie să-l încânte în niciun fel,

scrie Antena 1.

Moşul ştie ce au făcut ei tot anul şi-i va recompensa aşa cum crede de cuviinţă. Aşa că încearcă să alunge cât de mult pot somnul pentru a pândi momentul în care Moşul vine să le pună ceva în ghetuţe, deşi niciodată nu reuşesc. Sf Nicolae este însă un iubitor şi un protector al copiilor în întreagă tradiţie creştină. Aşa se face că în loc să se teamă de Moş Nicolae că le-ar putea aduce o nuieluşă, copiii ar fi bine să fie învăţaţi despre cine este şi ce minuni a făcut de-a lungul vieţii şi după moartea lui. Despre cum a ajutat un tata sărac să-şi mărite cele trei fete şi să nu le îndrume pe drumul desfrâului, dăruindu-i câte un săculeţ de aur pentru fiecare, sau despre cum i-a înapoiat copilul răpit unei mame care se rugase la Sfânt neîncetat timp de un an. Alte mărturii vorbesc de ajutorul pe care copii care s-au rugat Sfântului Nicolae l-au primit atunci când au avut de trecut examene dificile.
Sfântul Nicolae. Protectorul copiilor
Astfel, Sf Nicolae nu este un personaj de care cei mici să se teamă, ci este un protector al copiilor şi îi ajută pe cei care se roagă lui. Este, din păcate, o greşeală frecvenţă a părinţilor care le insuflă celor mici, fără să-şi dea seamă, spaimă de Moş Nicolae, fără să înţeleagă că este în natură copiilor să facă tot felul de năzdrăvănii. Mai bine ar fi că ei să fie învăţaţi să-şi aducă aminte de Sfântul Nicolae pe parcursul întregului an şi nu doar în ziua de 6 decembrie.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar