Trasee închise în Făgăraş

Publicat: 27 Noiembrie 2013

646x404 400x250În urma ninsorilor şi a vântului puternic din ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă la staţia meteo Bâlea Lac şi la Cota 2000 Transfăgărăşan, măsoară 47 de centimetri, pe alocuri însă, datorită viscolului, poate fi mai mare. În noaptea care urmează, sunt prognozate căderi de zăpadă care vor adăuga încă aproximativ 10 cm la stratul deja existent. Pe unii versanţi şi pe majoritatea vâlcelelor, zăpada este instabilă și se pot forma curgeri de zăpadă de dimensiuni medii.
 Având în vedere datele despre starea zăpezii, cu toate că nu a fost emis încă un buletin oficial de avertizare asupra riscului de avalanşă, toate traseele montane cu ieşire în golul alpin din judeţul Argeş, sunt închise.
Sfatul Salvamont Argeş, pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană, este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă, sau la Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât, să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină, după terminarea acesteia. În orice caz, în afara echipamentului obligatoriu de iarnă (încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvtă, colţari, piolet etc) trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitându-se astfel situaţii neplăcute.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar