TRUPUL NEÎNSUFLEŢIT AL REGINEI ANA A AJUNS ÎN ROMÂNIA

Publicat: 09 August 2016

tvAeronava cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 14:59, o ceremonie militară şi religioasă fiind organizată pe aeroport, la aceasta participând reprezentanţi ai statului,

membri ai Casei Regale şi ierarhi ai Bisericii Catolice şi Bisericii Ortodoxe Române. UPDATE: Majestatea sa a fost adusă cu o cursă de linie a Tarom, care a transportat şi pasageri.

Până sâmbătă 13 august vor avea loc ceremonii funerale în Sinaia, Bucureşti şi Curtea de Argeş. Regele Mihai I nu va participa la aceste evenimente, din motive de sănătate, potrivit unui comunicat al Casei Regale. Regele Mihai "va rămâne pe perioada Funeraliilor Regale în reşedinţa din Elveţia, alături de prieteni şi apropiaţi, de angajaţi ai Casei Majestăţii Sale şi de două maici ortodoxe detaşate la reşedinţă. Această decizie a fost luată cu mare părere de rău."
La funeraliile Majestăţii Sale Defuncte Regina Ana vor lua parte ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills şi domnişoara Elisabeta Maria Biarneix.
Bucureştiul şi Curtea de Argeş vor avea primele Funeralii Regale din ultimii 78 de ani. La 24 iulie 1938, la Castelul Peleş, la Bucureşti şi la Curtea de Argeş aveau loc funeraliile Reginei Maria a României.
Cărţi de condoleanţe sunt deschise la Castelul Peleş, la Palatul Regal (Calea Victoriei) şi la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Mesaje de condoleanţe pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar