Tudor Pendiuc: "Trebuie să menţinem, totuşi, serviciul de termoficare. Preţul gazelor va creşte, iar pentru cei cu centrale se vor introduce taxe de mediu"

Publicat: 17 Septembrie 2014

pendiuc1Distrigaz a întrerupt marţea trecută furnizarea gazelor către compania locală de termoficare, din cauza datoriilor, iar o treime dintre piteşteni au rămas fără apă caldă. Pentru a debloca situaţia – societatea având, la rândul ei, de recuperat sume mari de la asociaţiile de proprietari – Primăria a decis să plătească în avans 2.000.000 lei din subvenţia pentru lunile următoare.


Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, afirmă că, în opinia sa, sistemul public de termoficare are viitor. "Am mai spus acest lucru: după mine, dacă se debranşează toţi, Primăria Piteşti scapă de plata unei subvenţii foarte mari de la bugetul local către firma de termoficare. Din acest motiv o să modificăm şi criteriile de debranşare, astfel încât să se poată deconecta lumea şi din aşa-zisele «zone unitare de încălzire» (n.r. – blocuri în care gradul de debranşare este de sub 50%; autorităţile vor însă ca acolo unde gradul de debranşare este zero să nu permită deconectarea).Trebuie să menţinem, totuşi, serviciul de termoficare. Preţul gazelor va creşte, iar pentru cei cu centrale se vor introduce taxe de mediu. Ne aşteptăm, în aceste condiţii, ca lumea să înceapă să se rebranşeze, aşa încât consider că serviciul de termoficare este necesar.
Lumea trebuie să înţeleagă însă că e nevoie să îşi achite facturile pentru apă caldă şi căldură, altfel serviciul nu poate funcţiona", a mai spus Pendiuc.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar