TVA ar putea fi redusă la 20% de anul viitor, 9% la carne, peşte, legume-fructe

Publicat: 18 Februarie 2015

tva-txtProiectul noului Cod Fiscal prevede reducerea cotei standard a taxei pe valoarea adăugată, de anul viitor, de la 24% la 20%, iar pentru carne, peşte, legume şi fructe produse alimentare de bază la

9%.
Cota standard de TVA ar urma să fie redusă în continuare, la 18%, din ianuarie 2018, conform calendarului redactat de Guvern.
Documentul prevede reducerea cotei standard pentru toate bunurile şi serviciile de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016, reducerea cotei de TVA pentru carne, peşte, legume şi fructe de la 24% la 9% începând cu 1 ianuarie 2016 şi introducerea taxării inverse pentru livrarea de clădiri, părţi de clădire şi terenuri de orice fel, pentru a căror livrare se aplică regimul de taxare, începând cu 1 ianuarie 2016.
Ulterior, cota standard de TVA ar urma să fie diminuată de la 20% la 18%, începând cu 1 ianuarie 2018.
Pentru 2016, încasările la buget sunt estimate să scadă cu 11,6 miliarde lei, dar cu o creştere la venituri de 6,4 miliarde lei din TVA, contribuţii sociale, impozit pe salarii, impactul bugetar net pentru anul viitor fiind calculat la 5,2 miliarde lei.
Anunțul a fost făcut astăzi de prim-ministrul Victor Ponta și de ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, la debutul ședinței săptămânale de Guvern, ședință în care se discută proiectul noului Cod Fiscal. După adoptarea lui în Guvern, proiectul va fi dezbătut și supus votului în Parlament.
Sursa:Mediafax

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar