Valeca este convins că Hellvig va fi votat în Parlament șef al SRI

Publicat: 20 Februarie 2015

serban-valecaPreședintele PSD Argeș Șerban Valeca, deputatul colegiului Mioveni-Ștefănești, este convins că Eduard Hellvig va fi votat în parlament pentru șefia SRI.
Șerban Valeca s-a abținut în a comenta prea mult nominalizarea

făcută de președintele Klaus Iohannis la conducerea SRI, după ce George Maior a demisionat. El a susținut că este sigur că Hellvig, acum europarlamentar PNL, fost ministru al Dezvoltării în guvernul USL, va fi votat de parlament, pentru că nominalizarea directorului SRI este atributul președintelui. "De obicei, până acum, nominalizările făcute de foștii președinți au trecut în Parlament, pentru că este foarte important ca între președinte și directorul SRI să existe încredere și să conlucreze. Este foarte important acest lucru, pentru că cei doi colaborează în CSAT. Sunt convins că va nominalizarea va fi votată în Parlament. Nu îl cunosc foarte bine pe Hellvig. Nu s-a discutat în partid care va fi poziția oficială în privința acestei nominalizări", a afirmat Valeca.
Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că nu are nimic cu persoana lui Eduard Hellvig şi că nominalizarea acestuia la şefia SRI este bună "ca persoană", dar că PSD ar fi dorit pe cineva neimplicat politic, astfel că decizia legată de vot va fi luată luni, după consultări cu grupurile parlamentare.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar