Vanghelie, care este. Reținut de DNA

Publicat: 13 Martie 2015

marian-v-mascati Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost scos joi seară din sediul Direcției Națională Anticorupție și dus în arestul Poliției Capitalei după ce a fost reținut de procurori în dosarul privind atribuirea ilegală de lucrări publice.
La ieșire din sediul DNA, Vanghelie a declarat

: "E România denunțurilor".

Avocatul primarului Marian Vanghelie, Cristi Ene, a anunțat joi seară, la ieșirea de la DNA, că în cazul clientului său procurorii au reținut trei acuzații și că edilul sectorului 5 și-a rezervat dreptul de a nu face declarații.

"Sunt trei acuzații. În momentul în care ne-am prezentat ni s-au adus la cunoștință acuzațiile, după care procurorul de caz a tras concluzia că s-ar impune reținerea pentru 24 de ore. Suntem în această situație, nu s-a precizat dacă va face sau nu propunere, dar din practică ați observat și dvs. că după o reținere în mai toate cazurile se sesizează instanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", a spus Ene.

El a adăugat că procedura a fost foarte rapidă. "Vanghelie și-a rezervat dreptul de a nu face declarații, solicitând să ia cunoștință de dosar ca să poată să dea explicații pe situația de fapt. Am solicitat o cerere în acest sens, urmează ca DNA să ne răspundă", a mai spus avocatul primarului.

În dosar, au fost reținute alte patru persoane — apropiați ai edilului și rude ale acestuia. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Marian Vanghelie este acuzat că percepea un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate de Primăria sectorului 5 și instituțiile subordonate cu firmele controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, banii fiind încasați de edil prin intermediul unor persoane apropiate și al unor firme, inclusiv o societate administrată de partenera sa, Oana Niculescu-Mizil.

Iubita lui Marian Vanghelie, care a anunțat că este însărcinată cu un băiețel al căruit tată este primarul Sectorului 5, și-a depus demisia din funcția de deputat. La final, a ținut să transmită un mesaj de amenințare pentru Victor Ponta și Daciana Sârbu.

"E un joc politic. Vreau să îi transmit un mesaj lui Victor Ponta. Victore, Victore, și nimic mai mult nu am de spus, dar știe la ce mă refer. Îmi pare rău și de el și de Daciana", a spus Oana Niculescu Mizil.

Iubita lui Marian Vanghelie a venit joi, la DNA, în baza unui mandat de aducere. Ea s-a deplasat la Direcția Națională Anticorupție cu mașina personală, dar escortată de polițisti.

Valoarea totală a contractelor de execuție a unor lucrări publice, încheiate din anul 2007 până în prezent, se ridică la aproape două miliarde de lei, au precizat sursele citate.
Procurorii DNA au efectuat, în această dimineață, percheziții la locuința primarului Marian Vanghelie, la sediul Primăriei Sectorului 5, precum și la ADP Sector 5, într-un dosar ce vizează lucrării publice acordate ilegal, în anul 2007, prejudiciul fiind estimat la 2 miliarde de lei. Procurorii suspectează faptul că edilul percepea un comision de aproximativ 20% sub diverse forme pentru atribuirea şi plata lucrărilor. Într-o intervenție telefonică, Vanghelie a lansat o serie de acuzații la adresa premierului Ponta și a directorului ANI.

Sursa ProArges

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar