Vanghelie şi-a schimbat declaraţia iniţialã: "semnăturile nu erau pentru EBA, ci pentru Mircea Diaconu"

Publicat: 26 Martie 2015

vanghelie-1Unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, Cătălin Dancu, a declarat că edilul şi-a schimbat declaraţia dată în faţa judecătorilor, el arătând că de fapt nu a ajutat la strângerea unor semnături pentru campania electorală a Elenei Băsescu, ci a lui Mircea Diaconu.

Iniţialul, primarul Sectorului 5 a spus că a contribuit

la strângerea mai multor semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu.
În sala de judecată, unde se analizează contestaţia lui Vanghelie la măsura arestului preventiv, primarul a revenit asupra declaraţiei şi a explicat că, de fapt, nu a strâns semnături pentru fiica cea mică a fostului preşdinte, ci pentru Mircea Diaconu, a spus avocatul Cătălin Dancu.
Apărătorul primarului Sectorului 5 a explicat că Marian Vanghelie a revenit asupra declaraţiei iniţiale întrucât, în primă fază, "se produsese o încurcătură".
Marian Vanghelie se află la instanţa supremă, unde se judecă contestaţia sa şi a vărului său, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, împotriva deciziei de arestare preventivă.
Primarul Sectorului 5 şi vărul său sunt în arest preventiv din 14 martie, în urma unei decizii luate de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea procurorilor DNA.
Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.
Sursa:Mediafax

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar