Vreți să studiați în UE?

Publicat: 24 Iunie 2014

bjEurope Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș în colaborare cu Asociația Hakes, reprezentată prin Emilia Szuszmann, consilier educațional, a organizat săptămâna trecută, un seminar de informare pentru tinerii argeșeni cu privire la oportunități de studiu în țări ale Uniunii Europene.
Elevi de la licee de renume din Pitești, precum Colegiul Național "I.C. Brătianu" și Colegiul Național

"Zinca Golescu", au fost dornici să afle oferta educațională de la universități de renume din Europa: University of Manchester, Aarhus University, Bristol University sau University of Westminster. Aceștia au aflat cum se face o aplicație de succes în străinătate și care sunt punctele forte ale unei scrisori de motivație.
Pentru aplicanți, cerințele minime sunt: să completeze un formular, să aibă diplomă de bacalaureat, care atestă terminarea celor patru ani de studiu din liceu, un certificat de competențe lingvistice, care atestă faptul că aceștia cunosc o limbă de circulație internațională.
Interesul participanților a fost suscitat de poveștile impresionante ale unor studenți români la universități din Danemarca și Marea Britanie, care au împărtășit propria lor experiență cu privire la avantajele studiului într-o altă țară.
Pentru mai multe informații despre condițiile de studiu în cadrul unor universități din țări ale Uniunii Europene, puteți contacta Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș (strada Victoriei, Nr. 18), la următoarea adresă de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar