ZIUA NAŢIONALĂ: Peste 2.600 de militari, la parada de 1 Decembrie

Publicat: 30 Noiembrie 2015

armata-1-decPeste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală vor lua parte la parada militară de 1 Decembrie care va avea loc în Capitală, manifestările desfăşurându-se pentrru al doilea an consecutiv în

Piaţa Constituţiei.

Potrivit MApN, peste 2.600 de militari şi specialişti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Poliţia Locală Bucureşti vor participa, marţi, începând cu ora 11.00, la parada militară de Ziua Naţională a României, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.
Militarilor români li se vor adăuga detaşamente de militari din Bulgaria , Polonia, Republica Moldova , Statele Unite ale Americii şi Turcia.
Tot în Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I va avea loc, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.
De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.
De Ziua Naţională, drapelul tricolor va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară , iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.
Din anul 1990, ziua de 1 Decembrie a devenit, prin lege, Ziua Naţională a României.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar