Top 10 piscine naturale spectaculoase din lume

Cu toții visăm la o baie răcoritoare în mijlocul naturii, departe de agitația orașului. Din fericire, pe tot globul există piscine naturale spectaculoase care îndeplinesc acest vis. De la cascade ascunse la izvoare termale vulcanice, aceste locuri oferă priveliști uluitoare și experiențe unice. Iată o listă cu top 10 piscine naturale spectaculoase din lume pe care ar trebui să le vizitezi.

1. Piscina Blue Hole, Gozo, Malta:

Blue Hole este o piscină naturală situată în insula Gozo din Malta. Aceasta este un loc popular pentru scufundări și snorkeling datorită apelor sale cristaline și bogăției vieții marine. Cu o gaură în stâncă care duce în adâncuri, Blue Hole oferă o priveliște subacvatică uimitoare.

2. Piscina Kuang Si, Laos:

Kuang Si este o cascadă splendidă situată în apropiere de Luang Prabang, Laos. La baza cascadei se formează o serie de piscine naturale cu apă albastră turcoaz, în care vizitatorii se pot răcori și înota. Peisajul tropical din jur completează experiența.

3. Piscina Devil’s Pool, Victoria Falls, Zambia:

Devil’s Pool este situată chiar în vârful celebrei cascade Victoria Falls, în Zambia. În timpul sezonului uscat, nivelul apei scade, permițând aventurierilor să înoate în această piscină naturală, chiar la marginea prăpastiei, cu o panoramă spectaculoasă asupra cascadei.

4. Piscina Giola, Thassos, Grecia:

Giola este o piscină naturală săpată în stâncile de la malul mării din insula Thassos, Grecia. Apa sa cristalină și accesul ușor fac din Giola un loc popular pentru înot și snorkeling. Pe lângă asta, priveliștea spre Marea Egee este absolut magnifică.

5. Piscina Blue Lagoon, Islanda:

Blue Lagoon este una dintre cele mai renumite atracții din Islanda, cunoscută pentru apele sale termale albastre și pentru nămolul său bogat în minerale. Aici poți înota în apele calde și să te relaxezi într-un cadru natural impresionant, înconjurat de lava neagră.

6. Piscina Pamukkale, Turcia:

Pamukkale, cunoscută și sub numele de „Castelul de Bumbac”, este o minunată terasă de travertin în Turcia. Aici, apele termale sărate au creat o serie de piscine naturale albe, în care vizitatorii se pot relaxa și admira peisajul unic.

7. Piscina Havasu, Parcul Național Grand Canyon, SUA:

Havasu este o piscină naturală de un albastru intens situată în Parcul Național Grand Canyon din Arizona, SUA. Pentru a ajunge aici, trebuie să faci o drumeție de aproximativ 16 km, dar priveliștea incredibilă și apa limpede merită efortul.

8. Piscina Erawan, Parcul Național Erawan, Thailanda:

Piscina Erawan este o serie de șapte piscine naturale cristaline formate de către apele cascadei Erawan din Thailanda. Aceste piscine oferă oportunități excelente pentru înot și explorare, iar împrejurimile pădurii tropicale adaugă la farmecul locului.

9. Piscina Gunung Kawi Sebatu, Bali, Indonezia:

Situată pe insula Bali, piscina Gunung Kawi Sebatu este parte a unui complex de temple hinduse. Apele curate și liniștite ale piscinei sunt folosite în scopuri spirituale, dar vizitatorii sunt bineveniți să se bucure de ele în timpul vizitelor.

10. Piscina Hanging Lake, Colorado, SUA:

Hanging Lake este o minunată piscină naturală situată în Colorado, într-un cadru spectaculos de munte. Aceasta este cunoscută pentru apele sale de un albastru strălucitor și pentru cascada care se varsă în piscină.

Acestea sunt doar câteva dintre piscinele naturale spectaculoase din întreaga lume, dar există multe altele așteptând să fie descoperite. Fiecare dintre aceste locuri oferă o experiență unică în mijlocul naturii, în care poți să te răcorești și să te bucuri de frumusețea naturii. Așadar, atunci când îți planifici următoarea călătorie, ia în considerare aceste destinații pentru o experiență de neuitat.