Viitorul BMW X3: Producție în Africa de Sud și tehnologie hibrid plug-in

BMW X3, unul dintre cele mai populare SUV-uri ale mărcii germane, se pregătește pentru o transformare majoră în 2024. Lansat inițial în 2017 sub generatia G01, modelul a cunoscut un succes considerabil, culminând cu un facelift în 2021 și lansarea versiunilor îmbunătățite M în același an. Acum, în pragul unei noi ere, BMW anunță că următoarea generație a acestui vehicul va fi produsă în Africa de Sud, la uzina Rosslyn.

Istoria uzinei Rosslyn este una impresionantă, cu peste 1,6 milioane de vehicule produse de la deschiderea sa în 1968. BMW investește masiv în această locație, peste 200 de milioane de euro pentru a o transforma într-un centru de producție pentru viitoarele modele electrificate. Acest pas subliniază angajamentul BMW pentru inovație și sustenabilitate, marcând o nouă etapă în evoluția sa.

Noul BMW X3 va aduce, așadar, nu doar un design reîmprospătat, ci și o tehnologie avansată de tip hibrid plug-in. Această decizie reflectă tendința actuală din industria auto de a se orienta către soluții mai ecologice și eficiente din punct de vedere energetic. Cu această mișcare strategică, BMW își consolidează poziția pe piața globală și răspunde cererilor tot mai mari pentru vehicule eco-friendly.

Modelul PHEV, readus la viață cu noul model BMW X3

Noul capitol în evoluția vehiculelor hibrid plug-in este marcat de reînvierea modelului PHEV, o revenire așteptată după pauza din 2021. Acest nou model promite îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său.

Modelul anterior, deși impresionant, oferea o autonomie electrică limitată la doar 18 mile, combinând un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri și un motor electric pentru a genera o putere totală de 288 de cai putere și un cuplu de 420 Nm.

Noua versiune BMW X3 plug-in se prefigurează a fi un salt considerabil înainte, atât în putere, cât și în eficiență. Comparându-l cu actualul X5 PHEV, care are o autonomie electrică de 65 de kilometri, anticipăm că noul model va oferi performanțe îmbunătățite, cu o autonomie electrică mai extinsă și o eficiență energetică sporită, făcându-l o alegere și mai atrăgătoare pentru pasionații de autovehicule hibrid.

De ce să alegi să achiziționezi auto rulate dintr-un parc auto?

Alegerea unei auto rulate BMW X3 dintr-un parc auto reprezintă o soluție practică și economică pentru mulți cumpărători. Această opțiune prezintă beneficii semnificative, cum ar fi costul redus comparativ cu achiziția unei mașini noi și diversitatea mare de modele și mărci disponibile. Indiferent dacă ești în căutarea unui model specific sau ai nevoie de o mașină pentru anumite nevoi, parcurile auto rulate oferă o gamă variată care poate satisface diverse cerințe și bugete.

Înainte de a te îndrepta spre un parc auto, este esențial să ai o idee clară despre ce anume cauți într-un vehicul. Stabilește-ți un buget și fă o listă cu caracteristicile esențiale pe care le dorești.

De exemplu, dacă ai nevoie de o mașină pentru deplasări zilnice la serviciu, un motor eficient din punct de vedere al consumului ar putea fi foarte important. Dacă ai o familie numeroasă, un SUV ar putea fi mai adecvat pentru nevoile tale.

Un alt aspect important în alegerea unei mașini rulate este vârsta vehiculului. Mașinile mai vechi sunt adesea mai accesibile, dar pot implica costuri mai mari de întreținere pe termen lung.

Mașinile mai noi tind să fie mai fiabile și mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, dar pot veni cu un preț mai ridicat. Decizia trebuie să se bazeze pe un echilibru între bugetul disponibil și nevoile pe termen lung.

Înainte de a finaliza achiziția, este important să efectuezi o inspecție amănunțită a vehiculului. Verifică dacă parc auto oferă o evaluare detaliată a stării mașinii. Solicită un raport de istoric al vehiculului pentru a obține informații despre proprietarii anteriori, accidente și reparații. Nu în ultimul rând, informează-te dacă există vreo garanție disponibilă pentru mașină, ceea ce poate oferi o liniște suplimentară în ceea ce privește achiziția ta.

Garanție pentru modelele BMW X3 second hand? DA!

Atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașini second-hand, multe persoane sunt preocupate de siguranța și fiabilitatea tranzacției. Un avantaj semnificativ al cumpărării unui BMW X3 de vânzare de la dealerii auto este posibilitatea de a beneficia de opțiuni de plată flexibile, precum și de o garanție. Aceasta din urmă reprezintă un factor esențial în decizia de cumpărare, oferind o liniște de spirit în cazul apariției unor probleme tehnice neașteptate.

Dealerii auto se deosebesc de vânzările private prin faptul că oferă servicii profesionale de întreținere, cu mecanici specializați în diverse tipuri de autovehicule. Aceștia sunt pregătiți să identifice și să remedieze rapid problemele specifice fiecărui model de mașină, minimizând astfel timpul în care vehiculul este indisponibil.

În ceea ce privește durata garanției, aceasta variază în funcție de vechimea mașinii, întinzându-se adesea între 6 și 24 de luni. Aceasta asigură cumpărătorilor un nivel suplimentar de protecție și încredere în calitatea vehiculului achiziționat. Achiziționarea unei mașini second-hand de la un dealer devine o opțiune atrăgătoare pentru cei care caută un echilibru între cost și siguranță.